16 mars 2008

NS-03: Treet (Sean)

Dette er en historie om en gutt jeg kjenner som heter Bendik og hans foreldre, Anita og Peter. Bendik var omtrent 16 år gammel da dette skjedde.

Anita og Peter var ganske vanlige foreldre: de jobbet og leste og så på TV om kveldene. Bendik var også vanlig. Han gikk på skole og leste og så på TV i kveldene. Denne familien var glad.

Bendik hadde en venn, Kristin. Hun var veldig flink og sympatisk, og Kristin og Bendik var veldig gode venner. Men familien til Kristin var ikke glad. Hun bodde med stefaren og moren sin. Hun kranglet med stefaren hele tida og mora hennes var ikke ofte hjemme.

Kristin snakket ofte om den vanskelige familiesituasjonen hennes med Bendik. Bendik ønsket å hjelpe vennen sin. “Bo hos familien min,” sa han en dag etter at Kristin hadde beklaget til ham om stefaren hennes i nesten en hel time. “Mener du det?” spurte Kristin. “Ja, i en uke eller to. Da skal de bli enklere å snakke med stefaren din.”

Men Bendik hadde ikke spurt Anita og Peter. Så den samme kveldet snakket ham med foreldrene sine. “Hun kan ikke bo hjemme lenger. Mora arbeider hele tida og stefaren er en jævel.”

“Ja, ålreit. Det går bra.” sa Peter og sukket. Anita nikket.

Anita flyttet inn dagen etter, men hun flyttet ikke ut etter en uke eller to. Hun bodde hos Anita og Peter og Bendik til hun var ferdig med videregående skole. Og etter at hun var ferdig med universitetet, flyttet hun tilbake igjen. Hun ble søstera til Bendik og datteren til Anita og Peter.

Det er en god verden.

Ingen kommentarer: